Försenad present

Vi skall på helgutflykt och egentligen är det min 60-årspresent som skall bli av och eftersom jag är rätt barnslig av mig så åker vi först till Bodaborg i Oxelösund.

Ingen av oss har tidigare varit där

Vi byter till inneskor och tar på oss smidiga kläder. Nu är vi “kittade” för lekar.
För den som aldrig varit på en Bodaborg så går det ut på att man går in i ett rum där det är en uppgift som skall lösas. Klarar man den så öppnas en ny dörr med ett nytt rum och en ny uppgift. När tredje rummet är avklarat så öppnas en liten låda med stämplar och det lag som lyckas samla mest stämplar vinner.

Ibland så är vi uppe i rymden och ibland är det gåtor på en bondgård som skall lösas.

Här är vi inne i ett rum fullt med bollar där vi skall trycka på knappar i en viss ordning.

Vid halv 4 är vi nöjda, med 5 stämplar i passet och lite hungriga lämnar vi lekplatsen och åker mot gamla Oxelösund där vi hittar Oxelö krog som serverar goda räksmörgåsar och en vegetarisk paj till Emelie.

Nästa anhalt är Öster Malma. Ett Gods en bit utanför Nyköping.

Det ligger väldigt vackert vid Malmasjön och är idag ett centrum för Svenska Jägarförbundet där det har sitt centrala kansli. Men de har också hotellverksamhet och man kan äta en fin slottsmiddag. Det skall vi göra.
Men först, lite titt på omgivningarna och jag passar på att ta en bastu innan vi entrar matsalen.

Med tanke på att Jägarförbundet håller till i huset bredvid, är det kanske inte så konstigt att de är specialiserade på vilt.

 

Alldeles fantastiskt nöjda och mätta går vi till sängs.

Nästa dag inleder Emelie och Johanna på allra bästa sätt, med en löptur i omgivningarna, varefter vi går till den tidigare renoverade ladugården, som nu är restaurang samt kontor för jägarförbundet.

Man ser verkligen att det varit en ladugård men idag bjuds det en härlig frukost.

Var skall man börja?

Tack så väldigt mycket, för den väldigt fina weekendresan….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *