Säsongen har startat

Efter sex långa Corona-månader är det äntligen dags för seriepremiär i SHE, damernas högsta division.
Men när jag kommer till hallen är det låst. Endast särskilt inbjudna ”gäster” är välkomna. Skönt att man har en sådan inbjudan.

Idag är jag inte ensam utan även Maxim, från Bildbyrån, håller mig sällskap vid kortlinjen.

Matchen startar lite trevande med en del nerver och flera straffar, varav Skurus målvakt Rebecca Nilsson räddade två. Här gör Alexandra Bjärrenholt 3-1 till Skuru.

Men det tippade topplaget Skuru lyckas inte skapa ett ryck gentemot Kristianstad, som förra säsongen spelade i allsvenskan.

Efter ca 15 min och ställning 6-8 tar Skuru timeout.

Spelet fortsätter gå trögt och efter 22 minuter står det 7 – 10 på tavlan.

Kristianstad får två utvisningar på kort tid och det är knuffen som Skuru behöver för att komma igång med sitt målgörande.

I halvlek skrivs det 11-10. Duktiga Vilma Matthijs Holmberg gör här ett av sina 5 mål.

Alexandra Bjärrenholt är alltid lika rolig att se. Farlig i alla positioner.

Ulrika Olsson (Ullis) är matchens bästa målgörare med hela 10 mål, varav 8 i andra halvlek.
Roligt att hon är tillbaka efter skadan.

Skuru vinner så småningom med klara 29-22 och får lyckligt dansa segerdans i Nacka bollhall.

Matchens lirare har däremot inte gjort så många mål.